ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ

Η Τουρκία ετοιμάζει, κατ αρχάς έρευνα και στην συνέχεια γεωτρήσεις για την εξόρυξη υδρογονανθράκων νότια του Καστελόριζου, στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σχεδιάζουν ένα νέο κύκλο έντασης που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις με την γείτονα χώρα με στόχο την έκπτωση των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, στην Θράκη, στην Κύπρο, στον αέρα και στην θάλασσα.


«ΚΑΖΑΝ-ΚΑΖΑΝ»

Διά του Προέδρου της η Τουρκία διατύπωσε την Τουρκική θέση «Καζάν-Καζάν». Δηλαδή κατά την λογική του Καραγκιόζη «τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας μισά-μισά».


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση, πρέπει να απαντήσει.

Δεν πρέπει να οδηγηθεί στο τραπέζι των διμερών διαπραγματεύσεων για τον διαμοιρασμό των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων που ορίζονται και προστατεύονται από το Διεθνές Δίκαιο.

Η υπεράσπιση της Εθνικής Κυριαρχίας παράλληλα δεν μπορεί να γίνει με όρους πολεμικής σύγκρουσης απέναντι σε μια περιφερειακή υπερδύναμη όπως είναι η Τουρκία από την οποία μπορεί να μην ηττηθείς αλλά και δεν μπορείς να νικήσεις για λόγους που είναι γνωστοί στους στρατιωτικούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες.

Εξ άλλου η πολεμική σύγκρουση είναι το μέσο των ανιστόρητων και των μη σεβόμενων την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τα επερχόμενα γεγονότα «Νότια του Καστελόριζου» επιβάλουν την μονομερή εκ μέρους της Ελλάδας υποβάθμιση των Ελληνο-Τουρκικών διπλωματικών σχέσεων.

Τώρα είναι η ώρα για την ανάκληση του Έλληνα Προξένου στην Αδριανούπολη, για το κλείσιμο του Ελληνικού Προξενείου Αδριανούπολης που δεν εξυπηρετεί κανένα εθνικό Ελληνικό συμφέρον αφού ο Ελληνισμός της Ανατολικής Θράκης, της Ραιδεστού και των Σαράντα Εκκλησιών έχει βίαια ξεριζωθεί.

Το κλείσιμο του Ελληνικού Προξενείου Αδριανούπολης συνεπάγεται υποχρεωτικά και αμοιβαία το κλείσιμο του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής. Είναι η αναγκαία Ελληνική απάντηση αλλά και ευκαιρία.

Έξω το Τουρκικό Προξενείο από την Κομοτηνή. Με αφορμή «το Καστελόριζο» θα είναι δικαίωμα και υποχρέωση της Ελλάδας να το πράξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.