ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ

Οι σκοταδιστικοί και αντιεπιστημονικοί κύκλοι, θορυβημένοι από τη μεγάλη μας ανακάλυψη, μας έθεσαν σε ανηλεή καταδίωξη. Η ιστορία έχει αποδείξει οτι είναι δύσκολο στις κοινωνίες να υιοθετήσουν καινοτόμα, νεωτεριστική σκέψη. Θυμηθείτε τι έπαθε ο συνάδελφος Galileo Galilei και πως ο ελεεινός Ουρβανός τον οδήγησε στην Ιερά Εξέταση.

Διωκόμενοι βρεθήκαμε προ αδιεξόδου. Οι σκοταδιστικές δυνάμεις είχαν κλείσει τα δερβένια στη γνωστή θέση στα Κοκκύλια και εμπόδιζαν την έξοδό μας προς το Ξώμερο, ενώ διέλευσή μας απο την περιοχή Λακήθρας ήταν αδύνατη, αφού λυσσασμένος καρτέραγε ο Μικέλης. Στα Περατάτα στη μέση του δρόμου καραούλευε ο Μαγουλάς. Στο κέντρο του Αργοστολίου δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι κι αλλιώς, καθώς αυτό κατέχεται από τις γνωστές σκοταδιστικές δυνάμεις.

Αναζητήσαμε ως μόνο τρόπο διαφυγής την έξοδό μας προς το Ληξούρι, ελπίζοντας να βρούμε συμπόνοια και περίθαλψη από τον παλιόφιλο φιλογάιδαρο Βαγγέλη Θεοφιλάτο του Αθηναγόρα. Κι αν αυτός έχει μια καρδιά απο πέτρα, θα τη βγάλουμε στην πλατεία του Ληξουριού, κάτω από το Φίκο, βοσκώντας τα δροσερά του φύλλα. Τουλάχιστον εκεί στο Ληξούρι, από παράδοση έχουν χιούμορ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.