Η Καρχηδόνα βρίσκεται στην Τυνησία. Πρόκειται για την ισχυρότερη Πόλη στον 2ο αιώνα προ Χριστού στην Μεσόγειο, μετά την Ρώμη.
Στην πραγματικότητα η Ρώμη κινδύνευσε με καταστροφή από τους Καρχηδόνιους .
Στον δεύτερο Καρχηδονιακό Πόλεμο ο Στρατηγός των Καρχηδονίων Αννίβας κατανίκησε τους Ρωμαίους που είχαν 50.000 νεκρούς ενώ έχει μείνει στην Ιστορία η απόγνωση των Ρωμαίων που εκφράστηκε με το ιστορικά καταγραμμένο «Hannibal ante portas».
«Η ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ»
Πενήντα χρόνια μετά τον δεύτερο πόλεμο των Καρχηδονίων με την Ρώμη, ο Κάτων ο Πρεσβύτερος επισκέφθηκε την Καρχηδόνα και αντιλήφθηκε αμέσως ότι αυτή αποτελεί μέγα κίνδυνο για τους Ρωμαίους.
Ο Κάτωνας πάντα στους λόγους του στην Σύγκλητο και παντού περιελάμβανε το στερεότυπο «Carthago delenda est» ή διαφορετικά «η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί».
Πραγματικά ο Κάτωνας παρακίνησε στην διεξαγωγή του Τρίτου Καρχηδονιακού Πολέμου.
Η Καρχηδόνα καταστράφηκε.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΑΙΩΝΕΣ
Στην Βόρεια Αφρική ,στην Τυνησία, την Αλγερία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο και κύρια στην Λιβύη αναπτύσσεται η «Νέα Καρχηδόνα». Πρόκειται για το Σουνίτικο Ισλαμικό «Κράτος» στην περιοχή της Ανατολικής Λιβύης, στην Σύρτη.
Εκεί υπολογίζεται ότι δρουν περίπου 30.000 «μαχητές Τζιχάντ», οι οποίοι μάλιστα έχουν ενισχυθεί κατά 5.000 άνδρες μόνο κατά τον τελευταίο μήνα, με προσχωρήσεις μαχητών από την Αίγυπτο και το Σουδάν.
200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει 500 εκατομμύρια κατοίκους. Οι χώρες της Βόρειας Αφρικής έχουν 200 εκατομμύρια κατοίκους.
Υπάρχει όμως μία άλλη παράμετρος. Στην Βόρεια Αφρική ο δείκτης φυσικής αύξησης του πληθυσμού, είναι 2,3% τον χρόνο, όταν στην Ευρώπη ο πληθυσμός αυξάνεται, όχι φυσικά , αλλά λόγω της μετανάστευσης.
Έτσι στην βόρεια Αφρική προστίθεται κάθε 2 χρόνια ο πληθυσμός «μιας Ελλάδας».
Σήμερα πέραν των προσφύγων της Συρίας και του Ιράκ, ένα εκατομμύριο μεταναστεύουν τον χρόνο από την Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη.
«ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ»
Εάν το Ισλαμικό Κράτος δεν αντιμετωπιστεί στην Λιβύη.
Αν δεν υποστηριχθούν οι Κυβερνήσεις της Αιγύπτου, της Τυνησίας, της Αλγερίας και του Μαρόκο.
Αν δεν γίνουν επενδύσεις στην περιοχή για την παραμονή των πληθυσμών στον τόπο τους.
Αν οι οικονομικά ισχυρές χώρες δεν εξασφαλίσουν όρους ανάπτυξης για τους κατοίκους της Βόρειας Αφρικής , τότε αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Αιγαίο θα είναι κάτι σαν «εκδρομή» σε σύγκριση με αυτό που θα γίνει στην Μεσόγειο.
«Η καταστροφή της Νέας Καρχηδόνας» πρέπει να γίνει με μία επιδρομή ανάπτυξης και πολιτισμού.
Διαφορετικά στα επόμενα χρόνια ο «Αννίβας θα είναι εντός των πυλών».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.