ΧΤΥΠΗΜΑ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ

Ο παραδοσιακός τοπικός πολιτικός Νίκος Βαλλιανάτος, κατάφερε καίριο χτύπημα στα Γερμανικά συμφέροντα στην Κεφαλονιά. Ο διορατικός Νίκος  ζήτησε  και  πέτυχε  να παρθεί απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την μη επέκταση του ξενοκίνητου LIDL.

Η πρωτοβουλία Βαλλιανάτου είναι στην πραγματικότητα  η απάντηση της  Κεφαλονιάς, αλλά και  της  Περιφέρειας, στην πώληση  του Αεροδρομίου  προς τους  Γερμανούς .


ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ   ΚΡΙΣΗ

Είναι αυτονόητο  ότι  η κίνηση  Βαλλιανάτου  έχει προκαλέσει «ελληνογερμανική  κρίση». Λέγεται ότι η αξιολόγηση της οικονομίας της χώρας αναβλήθηκε για τις ελληνικές καλένδες, ο δε Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε με αυστηρό διάβημα του προς τον Τσακαλώτο στέλνει  το  μήνυμα .

 «Μαζέψτε  τον».

Οι  διοικούντες  το  LIDL,  μέσα  στην  απελπισία τους, αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, με τελευταία  τους  ελπίδα το παλαιό παραδοσιακό μπακάλικο στην Σιτεμπόρων, του Χαραλαμπάτου.




ΑΛΛΟΣ  ΔΡΟΜΟΣ

Υπάρχει  βέβαια  και  ο  άλλος  δρόμος  για  την μη  επέκταση  του LIDL, του  κάθε  LIDL.

Η υποστήριξη του μικροεμπόρου και του μικρομαγαζάτωρα. Η επιλογή αυστηρά Ελληνικών προϊόντων.

Το γράφω γιατί πολλά, ίσως τα περισσότερα, πάντως πολλά, ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.λπ «φορτώνουν», «λόγω τιμής», και μετά διαμαρτύρονται για την τοπική οικονομία, κλαίγοντας πάνω «από το χυμένο γάλα», ενώ οι ίδιοι κλώτσησαν την καρδάρα της τοπικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.