Διακόσια περίπου χρόνια μετά την επανάσταση του 1821 και την ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, ακόμα το «αμυντικό δόγμα» της χώρας και ο αμυντικός προσανατολισμός βρίσκονται στην εποχή του Ομέρ Βρυώνη και του Κιουταχή.
Δεν δικαιολογείται διαφορετικά η παρουσία και παραμονή 67 στρατιωτικών μονάδων στον Μοριά και ακόμα περισσότερων στην Ρούμελη .
Αλήθεια από ποιόν μας προστατεύουν τα στρατόπεδα στην Σπάρτη, στην Καλαμάτα, στην Τρίπολη, στο Μεσολόγγι, στην Θήβα, στην Χαλκίδα κ.λπ.
Με μεγάλη χαρά άκουσα τον Υφυπουργό της Άμυνας κ. Τόσκα, ότι προχωρά η Κυβέρνηση σε κατάργηση μονάδων και στρατοπέδων και μεταφορά στρατευμάτων στην Θράκη και στα Νησιά.
Θα είναι αν γίνει, η μεγαλύτερη περικοπή δαπανών στην χώρα. Φτάνει αυτή η σπάταλη διασπορά «τοπικών ρουσφετολογικών συμφερόντων» του Στρατού.
Στο κάτω-κάτω από τον Ομέρ Βρυώνη το μόνο που έχει μείνει είναι το άλογο του. Αναφέρομαι «στο άλογο του Ομέρ Βρυώνη» ένα καταπληκτικό τραγούδι του Χατζηδάκη και του Γκάτσου, τραγουδημένο από την «Άγια» φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.