Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Ο πρόσκοπος Χρήστος Λευκαδίτης είναι ωραίος τύπος.

Μετά την αναχώρηση του Καπετάν Γιώργη της Φάλαρης «για άλλες πολιτείες» ανέλαβε Πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο. 

Στα χαρτιά «Πρόεδρος» είναι ο χορευτής Παρίσης, ο οποίος επίσης «στα χαρτιά» είναι και Δήμαρχος. Στην πραγματικότητα όμως Αντιναύαρχος στον Δήμο είναι ο Χρηστάρας.

Έτσι ο Χρήστος τοποθετήθηκε χθες για την τραγική κατάσταση της Αγοράς και μας διαβεβαίωσε ότι αυτό το χάλι θα αλλάξει.

Είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός στην Λευκαδίτεια εξαγγελία. Όχι πως ο Χρήστος δεν το πιστεύει, αλλά γιατί για να αλλάξει η αγορά «πρέπει να σπάσουν αυγά». Πρέπει δηλαδή να φύγουν οι λότζες, να εξωθούν οι χρήστες της αγοράς, να αποκατασταθούν τα κτήρια.

Ο Χρήστος το θέλει, αλλά δεν θα τον αφήσουν να «σπάσει αυγά».

Τον έκαναν Πρόεδρο στο Λιμενικό Ταμείο, αλλά ως εκεί. Το μαχαίρι και το πεπόνι δεν το έχει ο φίλος Χρήστος.


Π.Χ.

Παραδείγματος χάριν.

Ο λατρεμένος Χρήστος, πριν ακόμα γίνει «Λιμενικός Χαλίφης», αλλά απλά ήταν ένας απλός θαλάσσιος Βεζύρης, δηλαδή επί Προεδρίας Τζωρτζάτου, είχε εξαγγείλει ότι θα μπουν πλωτές εξέδρες για κρουαζιερόπλοια

Στην Σάμη, στο Ληξούρι, στο Βαθύ, στον Πόρο, στο Φισκάρδο κ.λπ.

Σας λέω «είναι ωραίος» ο Χρήσταρος, αλλά κρατάω τις επιφυλάξεις μου, ατενίζοντας δύσπιστα την εξαγγελία του από την Σκανδιναβικής κατασκευής, εξαγγελθείσα αλλά μη πραγματοποιηθείσα εξέδρα του Πόρου.


ΤΑΚΗΣ ΠΑΥΛΑΤΟΣ

Τα κτήρια της Δημοτικής Αγοράς πρέπει, κατά την γαιδουρινή μου άποψη να διασωθούν. Πρόκειται για οικοδομήματα που μελέτησε ο αείμνηστος πατριώτης μηχανικός Τάκης Παυλάτος. Αρχιτεκτονικά είναι ιδιαίτερης αξίας.

Θα μπορούσαν να στεγάσουν τις πολιτιστικές δράσεις του μέλλοντος, να αποτελέσουν μετά την ανάπλαση της ζώνης της αγοράς, ένα σπουδαίο χώρο πολιτισμού.

Ας αρχίσει ένας διάλογος για την τύχη της Αγοράς. Μην επικρατήσει η εύκολη λογική «γκρέμισε να βλέπουμε την θάλασσα όταν πίνουμε την καφεδιά μας».


Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ

Επί τη ευκαιρία θυμόσαστε την «επιχείρηση καθαρά χέρια», που εκπόνησε και εκτέλεσε το Δημοτικό μπουλούκι.

Προσπάθησαν να πείσουν, αυτούς που δεν τους ξέρουν, βγάζοντας όλους τους διατελέσαντες Δημάρχους, απατεώνες.

Στόχος κύριος αυτής της αθλιότητας υπήρξε ο εντιμότατος Μάρκος Κοτσιλίνης, αναμορφωτής Δήμαρχος της Πυλάρου, του οποίου την εντιμότητα και αξιοπρέπεια δεν φτάνουν οι «καθαροχέρηδες» ούτε μέχρι τον όνυχα του μικρού του δακτύλου του αριστερού του ποδός.

Τον κατηγόρησαν τον Μάρκο, οι εντιμότατοι, επειδή κατά την κατηγορία, μία υπάλληλος του Δήμου Πυλάρου δεν απέδιδε, αλλά παρακρατούσε για τον εαυτό της ασφαλιστικές εισφορές.

Άρχισαν λοιπόν οι αδιάφθοροι να κτυπούν το «σαμάρι και όχι το γαϊδούρι». Ελπίζω η φερομένη ως δράστης, να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία, προβάλλοντας μια πειστική εξήγηση.

Αλλά η «γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι και όχι απλά να φαίνεται τίμια».

Οι «καθαροχέρηδες» του Δήμου πρέπει να εξηγήσουν πως η φερομένη ως υπεξαιρέτης υπάλληλος, που δήθεν εκδιώχτηκε από τον Δήμο, λόγω της ασκηθείσας κατηγορίας, βρέθηκε υπεύθυνη των οικονομικών του Λιμενικού Ταμείου.

Εκτός και αν ζητούμενο δεν ήταν η «κάθαρση» αλλά ο Μάρκος.

Είμαι βέβαιος πως επ΄ αυτού ο Χρήστος θα απαντήσει σε μια επόμενη εξαγγελία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.