NO SURVIVORS

Πάει σαν χώρα δεν έχουμε ελπίδα.

Η Τουρκία με ανακοινώσεις του επικεφαλής των «Γκρίζων λύκων», με δημοσιεύματα στον τύπο, με συνέντευξη τουαντιπροέδρου του Κεμαλικού κόμματος και τελικά με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της, διεκδικεί μεταξύ άλλων την Ψέριμο της Δωδεκανήσου.

Την ίδια μέρα της «διεκδίκησης» έπαιζε η Μπαρτσελόνα με την Παρί Σαν Ζερμέν. 

Που να αφήσει την μπάλα ο Πρωθυπουργός Αλέξης και να ασχοληθεί με την Ψέριμο. Στις 1 μετά τα μεσάνυχτα έγραφε στο τουίτερ «τσαχπινιές» προς τον Κούλη Μητσοτάκη «την πάτησες με την Παρί, Κούλη και μου θέλεις να γίνεις Πρωθυπουργός». Ο Κούλης του απάνταγε του Αλέξη απτόητος «ναι αλλά και εσύ την πάτησες με τα στατιστικά».

Δεν υπάρχει καμία ελπίδα to survive, oταν ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ενώ «ο κόσμος χάνεται» αφού δουν την μπάλα τους, μετά κάθονται στο κομπιούτερ τους και χαβαλεδιάζονται μέσα στην νύχτα για το ποιος πρόβλεψε το αποτέλεσμα.


ΨΕΡΙΜΟΣ

Επί τη ευκαιρία η Ψέριμος είναι ένα νησάκι στα Δωδεκάνησα ανάμεσα στην Κω και στην Κάλυμνο. Έχει καμιά 100στη κατοίκους οι οποίοι δεν ιδρώνουν από τις Τουρκικές απειλές. Πρόκειται για 30-40 οικογένειες που ζουν από την αλιεία, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό. Την Τουρκία δεν την φοβούνται, είναι θαρραλέοι και περήφανοι.

Εδώ άντεξαν την τρομακτική επίθεση του Αυγούστου του 2016. Την εισβολή στην Ψέριμο του «Μπαϊρακτάρη»


Ο ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ

Κέντρο της ζωής στην Ψέριμο είναι η ταβέρνα του «Μανωλά». Εκεί η κ. Φωτεινή μαγειρεύει θεϊκά ψάρια, κακαβιές και ένα φοβερό ντόπιο κοκκινιστό κατσίκι στην «γάστρα». Μαζεύονται οι ντόπιοι, οι φαντάροι, οι διακινητές μεταναστών, πλακώνονται στο φαγοπότι και στα ούζα και η ζωή περνάει καλά στην Ψέριμο.

Μέχρι την 27 η Αυγούστου 2016 , του Αγίου Φανουρίου, όταν αποβιβάστηκε στην Ψέριμο ο Κώστας Καραμανλής ο «Μπαϊρακτάρης» ο λάτρης του ομώνυμου σουβλατζίδικου.

Ξαπλάρησε σε τέσσαρες καρέκλες, ο λεβέντης, έφαγε ένα καΐκι ψάρια, ρούφηξε ένα σίκλο κακκαβιά για το «ρέψιμο» και στο τέλος ζήτησε ένα κατσίκι σάλτσα «να το δοκιμάσει».

Για την δίαιτα του ζήτησε κάτι σε φρούτο και του φέρανε ένα τελάρο σύκα και μια κασέλα φραγκόσυκα που τα «έπνιξε» μαζί με τις μπαρμπαροσυκιές.



Μετά από αυτήν την καταστροφή της οικονομίας της Ψερίμου, υπάρχει περίπτωση αυτοί οι άνθρωποι να φοβηθούν τις Τουρκικές γελοιότητες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.