ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ;

Διάβασα το δημοσίευμα του Kefalonia press για την σελίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Διαβάστε το.

Επί ένα και περισσότερο χρόνο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης δεν προβάλει τους Αρχαιολογικούς χώρους των Νησιών μας αλλά έχει αναλάβει την προβολή παγκοσμίως ειδικών σεξουαλικών «βοηθημάτων».

Η κυρία Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να ζητήσει από τον Προϊστάμενο Έφορο Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης την παροχή εξηγήσεων.

Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτήν την γελοιοποίηση της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και της ίδιας της κυρίας Υπουργού ;

Ποιος είναι ο διαχειριστής αυτής της σελίδας;

Ο κύριος Έφορος Αρχαιοτήτων δεν την επισκέφτηκε ποτέ την σελίδα της Υπηρεσίας του; 

Δεν είδε ότι η υπηρεσία στην οποία προΐσταται έγινε διαφημίστρια σεξουαλικών «βοηθημάτων» αντί να προβάλει τους αρχαιολογικούς τόπους και τα μνημεία των Νησιών μας;

Και τέλος ο κύριος Έφορος Αρχαιοτήτων οφείλει να εξηγήσει στην κυρία Υπουργό γιατί διεγράφη από την σελίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων ο μεγαλύτερος Μυκηναϊκός Θολωτός Τάφος της Βορειοδυτικής Ελλάδος, ο Τάφος των Τζαννάτων;

Δεν συμφωνεί ο κύριος Έφορος με την άποψη του Υπουργείου Πολιτισμού ότι ο Τάφος αυτός αναφέρεται άμεσα στο ζήτημα της Ομηρικής Τοπογραφίας;

Η διαφορετικά γιατί «λογοκρίνει» την άποψη των προϊσταμένων του;
Μήπως ο κύριος Έφορος πρέπει άμεσα να φύγει από την Κεφαλονιά;

Εκτός και αν η κυρία Υπουργός θεωρήσει ότι όλα αυτά είναι ανεκτά από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Κυβέρνηση την ίδια.


ΑΝΙΣΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Αλήθεια πιστεύω πως ο «αγώνας είναι άνισος».

Παλεύει η Υπουργός Πολιτισμού, το Υπουργείο να βάλει μπροστά την ανάδειξη και αξιοποίηση των Αρχαιολογικών χώρων, των Μνημείων, των Μουσείων, των εκθετηρίων.

Ο κάθε Υπουργός διαχρονικά.

Και έρχεται η Υπηρεσία, η κάθε Εφορία, ο κάθε «αρμόδιος » υπάλληλος και εκεί που θα έπρεπε να προβάλει και να προβάλλεται ο Αρχαιολογικός μας πλούτος, το Πολιτιστικό Κεφάλαιο της χώρας.

Αυτός προβάλει μια αλλοδαπή εταιρεία που μέσω της σελίδας της Εφορείας Αρχαιοτήτων διαφημίζει αλοιφές για τις αιμορροΐδες και τις αυξημένες σεξουαλικές επιδόσεις.

Είναι πράγματι άνισος ο αγώνας.


«ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ»

Μου είπε κάποιος εντελώς καλόπιστος και ανεκτικός.

«Μωρέ δεν θα το πήρανε χαμπάρι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων ότι διαφημίζουν τα λιπαντικά βοηθήματα».

Ανοίγω σήμερα μετά από 2 ημέρες την σελίδα μπας και οι άνθρωποι τώρα που έχει βουίξει ο τόπος διέγραψαν αυτήν την απρέπεια.

Πριτς.

Ποιούς Τάφους των Μαζαρακάτων, ποιες αρχαίες πόλεις, ποια Κάστρα.

Αυτοί συνεχίζουν να διαφημίζουν «λιπαντικά για τον πισινό» των ενδιαφερομένων.

Οι άνθρωποι θεωρούν πως μπορούν να παίξουν με την Κεφαλονιά την Ιθάκη και τον πολιτισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.