ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ «ΕΡΓΟ»

Το 2008 στον παλαιό Δήμο των Πρόννων έρχεται ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης τότε, σοβαρός Αντρέας Ζαπάντης και μου τραβάει μια φιλιστόκα.

«Να μου δώσετε όλους τους υπόχρεους στην ύδρευση»

Την φοβήθηκα την δουλειά, όχι γιατί κάτι έτρεχε αλλά υποψιάστηκα πως αυτό ίσως να μην είναι νόμιμο σύμφωνα με τον Νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

Έκανα ερώτημα και τότε μου απάντησαν πως δεν είναι δυνατή η χορήγηση σε τρίτους καταλόγων οφειλετών σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο των προσωπικών δεδομένων και τα άρθρα 4 και 9Α του Συντάγματος.

Ηταν αντίθετα δυνατή η προς ενημέρωση των μελών της Διοίκησης χορήγηση στοιχείων αλλά χωρίς δυνατότητα αναπαραγωγής και δημοσιοποίησης χωρίς μάλιστα την έγκριση του ίδιου του αναφερομένου οφειλέτη.

Τα έδωσα στον Αντρέα με ειδική σφράγιση και σήμανση ώστε να είναι ασφαλές πως δεν θα αναπαραχθούν, πράγμα που βέβαια ο Αντρέας δεν έκανε έτσι και αλλιώς λόγω αντίληψης από μόνος του.

Αλλά βρήκα άλλο δρόμο να μην υπάρχουν υποψίες και γρίνιες.

Δημοσίευα όχι αυτούς που χρωστάγανε αλλά αυτούς που πληρώνανε με την σημείωση «Ο Δήμος μας ευχαριστεί του παρακάτω συνδημότες μας που με συνέπεια πλήρωσαν τα καταλογισθέντα τέλη ύδρευσης»

Και αραδιάζαμε όλους τους καλοπληρωτές.

Έτσι και ο Νόμος ικανοποιείτο και όσοι δεν βλέπανε το όνομα τους στην λίστα έτρεχαν να πληρώσουν από φιλότιμο.

Το γράφω προς ενημέρωση του Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ και για τον κίνδυνο της δημοσιοποίησης στοιχείων που ο Νόμος απαγορεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.