ΠΥΞ-ΛΑΞ-ΔΟΝΤΑΞ (με μπουνιές-κλωτσιές και δαγκωνιές)

Οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι, ως γνωστόν, είχαν μυαλό. Οι νέοι αυτών απόγονοι, επίσης ως γνωστόν, είναι για γέλια. Παράλληλα, επίσης ως γνωστόν, οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν «Λόγο», δηλαδή με τρεις λέξεις «Πυξ, λαξ, δοντάξ» περιέγραφαν αυτό που σήμερα κατά τρόπο χυδαίο λέμε «μωρέ θέλει μπουνιές,κλωτσιές και δαγκασιές μπας και γίνει άνθρωπος».

Ο «Γάιδαρος» ον Αρχαίο και ευγενές δεν θα χρησιμοποιήσει κατά τρόπο ανάξιο της Ιστορίας του τις γνωστές πολυδύναμες οπλές του ή τις πανίσχυρες σιαγώνες του προς συμμόρφωση των ασυμμόρφωτων, δεν θα τους πάρει παραμάζωμα «με μπουνιές,κλωτσιές και δαγκωνιές».
Θα τους αντιμετωπίσει «Πυξ, λαξ, δοντάξ».

ΠΥΞ-ΛΑΞ-ΔΟΝΤΑΞ
( Ο «γουρλομάτης» Κυριάκος)

Ετοιμάζει ο Αρχηγός της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης για υποψήφιους Βουλευτές στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη 3 κατοίκους Αττικής. 

Δεν βρήκε έναν Κεφαλονίτη στην Κεφαλονιά,έναν Θιακό στην Ιθάκη. Δεν βρήκε μια άξια Γυναίκα. Δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητα των επιλεγέντων, που γενικά μου είναι συμπαθείς. Έχει να κάνει με την εξευτελιστική επιλογή «ετεροδημοτών» για να εκπροσωπήσουν τους Κεφαλονίτες και Θιακούς «ιθαγενείς». Από την Βαλαωρίτου,την Μάντζαρου,το Κολωνάκι,την Κηφισιά και την Ραφήνα δεν αντιμετωπίζονται οι Καημοί και οι Πόνοι των Νησιών μας.

Χρειάζεται μια γενική αποδοκιμασία σε αυτόν τον εξευτελισμό της τοπικής, εγχώριας, κοινωνίας και σκέψης, στην απαξίωση του γηγενούς ανθρώπινου δυναμικού. Το οφείλουμε στον εαυτό μας,στον Βαγγέλη τον Λουκέρη, στον Παναγή τον Καππάτο, στον Τραυλό, στον Σάββα, στην Τζόγια,στον Σωτήρη σε όλους όσους και όσες για χρόνια παλεύουν ιδεολογικά για την Ν.Δ στα Νησιά μας και τώρα απλά τους λένε «ναι αλλά δεν είστε από το Κολωνάκι, δεν ανήκετε στο νέο πολιτικό libro d'oro».

ΠΥΞ-ΛΑΞ-ΔΟΝΤΑΞ
( ο Περιφερειακός ταξιδευτής Σπύρος Γαλιατσάτος.)

Είπε ο Σπύρος «Δεν μπορεί να υπολογιστεί η προσφορά της Kefallonian lines…»

Κρίμα βρε Σπύρο, με καθηγητή τον Κατσώνη και δεν μπορείς να υπολογίσεις τα απλά. Πάμε μία μαζί να βοηθήσω να υπολογίσεις σωστά «3 το λάδι, 3 το ξύδι, 6 το λαδόξυδο» ή «τρείς έντεκα, τρεις δώδεκα, τρεις δεκαπέντε και έντεκα».

Θα σε βοηθήσει Σπύρο το αντίθετο, πάρτο δηλαδή ανάποδα. Προσπάθησε να υπολογίσεις πια ήταν η προσφορά της Κεφαλονιάς και των Κεφαλονητών στην Kefallonian lines και στους εταίρους αυτής.

Επί τη ευκαιρία ενθυμου το του Αριστοτέλη:
«Ο έγκριτος πολίτης τιμά αλλά δεν κολακεύει».

ΠΥΞ-ΛΑΞ-ΔΟΝΤΑΞ
(η βλακεία και οι βλάκες γενικά.)

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσοι ρώτησαν εμένα οι τους εμπλεκόμενους στο σχετικό δημοσίευμα αν πράγματι κατεβαίνει για Δήμαρχος στην Κεφαλονιά η Μαρίνα Πατούλη. Δεν μπορούσαν να διακρίνουν την πλάκα από την πραγματικότητα.

Μέγιστος όλων κατά την ευφυΐα Δημοτικός Σύμβουλος των Παρισολυκουδέων ο οποίος με ρώτησε ο αθεόφοβος με αφορμή το 18,4 % που απέδωσε το δημοσίευμα στον Παρίση ως δημοσκοπικό ποσοστό: «τι ποσοστό παίρνει στο γκάλοπ ο Θεόφιλος».

Δεν μπήκα στον κόπο να του εξηγήσω ότι πρόκειται για πλάκα. Ξέρω από παλιά ότι η βλακεία και οι βλάκες είναι ανίκητοι. «31,του απάντησα 31%» και έφυγα σε αναζήτηση του «Ανθρώπου» ως άλλος Διογένης.

ΠΥΞ-ΛΑΞ-ΔΟΝΤΑΞ
(Οι ανεμόμυλοι και οι Κεφαλονίτες Δον Κιχώτες)

Ορμητικός ο Σωτήρης Κουρής αλλά και ο Διονύσης Αραβαντινός και ο Κατσιβέλης.

Όλοι αντίθετοι με τις ανεμογεννήτριες στην Παλική. «Το περιβάλλον ο τόπος μας, η πολιτιστική μας κληρονομιά, η ιστορία μας» αναφώνησαν οι σύγχρονοι Δον Κιχώτες που πολεμούν τους δικούς τους ανεμόμυλους.

Έχετε να πείτε οτιδήποτε για το περιβάλλον στο Αμύνταιο και στην Πτολεμαΐδα, που πεθαίνουν σαν τις μύγες από την χρήση του Λιγνίτη. Πείτε κάτι για την εξάρτηση της Ελλάδας από την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την Αλβανία,την Βουλγαρία, την Ιταλία, την Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία.

Αυτοί οι τροφοδότες μας σε ηλεκτρικό αν «τραβήξουν την πρίζα» δεν θα μπορείτε ούτε να φορτίσετε το κινητό σας. Τοποθετηθείτε απέναντι στο έλλειμμα κατά 25% της χώρας στις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας. Δώστε απάντηση στην δέσμευση της Ελλάδας για παραγωγή 20% ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2020 από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε μια Ελλάδα ενεργειακό πρωταγωνιστή η μια χώρα επαίτη στο ενεργειακό πεδίο. «Μάχου υπέρ πατρίδος» είναι το επίκαιρο. Εκεί κρινόμεθα άπαντες και όχι στο κυνήγι των ανεμόμυλων ως ο Δον Κιχώτης και πολύ περισσότερο ο Σαντσο Πάντσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.