Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

 


Τρεις ημέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές στην Χειμάρα η Αλβανική αστυνομία συλλαμβάνει και η Αλβανική “δικαιοσύνη” φυλακίζει τον Φρέντυ Μπελέρη.

Τον υποψήφιο Δήμαρχο  της μειονότητας.

Αλλά η Δημοκρατία δεν πέρασε ποτέ από την Αλβανία.

 

- Το 1996  Οργανισμός γιά την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ):

“παραβιάστηκαν τουλάχιστον 32 από τα 79 άρθρα της εκλογικής διαδικασίας,υπήρξε ανεπαρκής επιτήρηση της διαδικασίας εκλογών,αλλοίωση αποτελέσματος κατά την καταμέτρηση”.

- 2000: Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσαων του Αμερικανικού Κογκρέσου Benjamin Gilman “εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στην Χιμάρα”.

σημειώνονται:”αποκλεισμός ψηφοφόρων με την απαγόρευση εισόδου στην Αλβανία διά των Χερσαίων και Θαλάσσιων συνόρων με το πρόσχημα Στρατιωτικών Ασκήσεων την προηγουμένη των εκλογών,συλλήψεις και ξυλοδαρμοί την ημέρα των εκλογών,εκδίωξη εφορευτικών επιτροπών,ρίψη ψηφοδελτίων σε κάλπες”.

- 2003: ξυλοκοπείται ο πατέρας του Ολυμπιονίκη Πύρου Δήμα,απόπειρα δολοφονίας κατά του υποψηφίου Δημάρχου Βασίλη Μπολάνου που παίρνει 68% και θα έπρεπε να εκλεγεί Δήμαρχος.

Επανάληψη εκλογών σε 4 εκλογικά τμήματα. Ανελέητοι ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα, συλλήψεις και νοθεία ολοφάνερη.

Δεν φτάνει αυτό:

Οι κάλπες των τεσσάρων εκλογικών τμημάτων μεταφέρονται στα Τίρανα!

Η “καταμέτρηση” γίνεται από άγνωστα πρόσωπα και ανακοινώνεται ότι τελικά εκλέγεται ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

2006 ο Φρέντυ Μπελέρη “δικάζεται” γιατί προκάλεσε “διαταραχή και εξέγερση”. Του απαγορεύεται να πάρει μέρος στις εκλογές γιά 10 χρόνια. Από το 2006 έως το 2016.

- 2019 Απαγορεύεται η υποψηφιότητα του Φρέντυ Μπελέρη γιατί θεώρησε το Εκλογικό Δικαστήριο οτι η 10ετία της απαγόρευσης ξεκινά οχι από το 2006 αλλά από το 2009 και λήγει ένα Μήνα μετά τις προγραμματισμένες εκλογές του 2019!.

- 2023:

Ο Φρέντυ συλλαμβάνεται παραμονή των εκλογων.

 

Η Δημοκρατία δεν πέρασε ποτέ από την Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.