ΣΥΝ - ΠΛΗΝ


ΠΛΗΝ το χάλι μας. Το χάλι της Κεφαλονιάς που σήμερα διοικείται και κατέχεται από αυτές τις “γκρανκάσες”.

ΣΥΝ το χαλί. Τα περσικά χαλιά και τα χαλιά του Καυκάσου. Τα χαλιά γενικά.

ΠΛΗΝ το “κόκκινο χαλί” του Επιμελητηρίου .Το χαλί όπου φωτογραφήθηκαν οι εκπρόσωποι της “εμποροπανήγυρης” που διοργανώθηκε στην Κεφαλονιά σε αυτή την μάζωξη  ελεφάντων.

ΣΥΝ οι φάτσες των επισήμων που παρέλασαν και επιβεβαίωσαν το πασίγνωστο: “κόψε φάτσες και βγάλε συμπέρασμα”.

ΣΥΝ ο Παχυδερμάκης από την Κρήτη,ο Παχυδερμόπουλος από τον Μοριά,ο Παχυδερμίδης από την Μακεδονία,ο τοπικός Παχυδερμάτος,ο Παχύδερμος από την Αθήνα και όσοι άλλοι μετείχαν στο φαγοπότι  των εκπροσώπων του επαγγελματικού και εμπορικού κόσμου.

ΣΥΝ η φαντασία του τοπικού Επιμελητηρίου στην αναζήτηση τρόπων να σπαταλήσεις χρήματα: 3500 γιά μετακινήσεις,650 γιά παρουσιαστή,1004 γιά τσάντες,1562 γιά καρτελάκια,1612 τηλεόραση,3500 φαί μετά μουσικής,4000 δωράκια,3774 κεράσματα,14700 φαί κανονικό,6076 πετσετούλες και το πιό ωραίο 4000 φαΐ “συνοδών”.

ΣΥΝ οι “ανηψούλες”.Αυτές που κυρίως και συνήθως συνοδεύουν τους ασκούντες εξουσία και διοίκηση στην Ελλάδα. Οι “συνοδοί”.Σπανίως ταξιδεύουν με την Γυναίκα τους αυτοί οι λιγούρηδες.Μαζί με την εξουσία αποκτούν και αντριλίκι και συνοδεύονται στην πλειοψηφία από την “ανηψούλα” τους.

ΣΥΝ οι large του Επιμελητηρίου. Χάλασαν 50.000 ευρώ γιά ΄κόκκινα χαλιά,φαγοπότια,πετσετάκια και ανηψούλες. Γλέντησαν,φωτογραφήθηκαν και ήπιαν στην υγεία των εμπόρων που τα πλήρωσαν.

ΣΥΝ ο Μάρκος Κοτσιλίνης.Πάντα ο Μάρκος θα είναι “συν”.Τον είδα στα Θέματα στο Μοναστήρι.Σεμνός και ευπρεπής και απόμακρος από τους νεοηγέτες που φούσκωναν σαν παγόνια φορώντας γυαλιά ρέιμπαντ.

ΣΥΝ ο Δημήτρης Μεσσάρης,ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στον Δήμο Παλικής.Τον πάω γιά αυτό που είναι.

ΠΛΗΝ  ο Δημήτρης Μεσσάρης γιατί διέγραψε τον  Βαγγέλη Θεοφιλάτο.Δεν χρειαζόταν να τον διαγράψει απλά έπρεπε να μην το εγγράψει.

ΣΥΝ ο Ιπποκράτης που έγκαιρα είπε: “το προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπευειν”.Δεν προνόησε ο Δημήτρης ο Μεσσάρης και τώρα τρέχει να θεραπεύσει σε νόσο μη θεραπεύσιμη.

ΣΥΝ η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης στο Αργοστόλι .Η απομάκρυνση των αντιαισθητικών κατασκευών του ΝΟΑ στην περιοχή. Το ξεκαθάρισμα .Ήταν το πρώτο βήμα γιατί θα χρειαστεί και ένα άλλο .Επόμενο.

ΠΛΗΝ ο Δήμαρχος Αργοστολίου,ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο. Δεν μπορούν να προστατεύσουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της παραλιακής ζώνης. Προχωρούν στα γόνατα.

Παρέδωσαν την ζώνη της παραλίας στους ξενοδοχοταβερνιαρέους πριν “αλέκτωρ λαλήσει”.

ΠΛΗΝ τα πεταμένα λεφτά. Γιατί αν ‘ήθελαν να εγκαταστήσουν τραπεζοκαθίσματα πάνω στο γουλόστρωτο αρκούσε να ρίξουν ένα υγρό μπετόν .Να καρφώνονται εύκολα και οι βίδες με τα μπουλόνια.

ΠΛΗΝ το Αργοστόλι όπως έχει καταντήσει .Αυτό το drive in.Εδώ “καβάλα παν στην Εκκλησιά,καβάλα προσκυνάνε...”

Δεν λείπουν θέσεις στάθμευσης .Υπάρχουν .Απλά όλοι θέλουν να πάνε γιά τον καφέ τους στην παραλιακή με το αμάξι τους,να το παρκάρουν μπροστά στο καφε-μπαρ,να βάλουν τα αλ άρμ,να παραγγείλουν το φρέντο τους και να κοιτούν την θάλασσα μέσα από τα ανοικτά παράθυρα του αυτοκινήτου τους. Περί αυτού πρόκειται.

ΣΥΝ ο Λούκι Λουκ και όλοι εμείς οι “μοναχικοί καουμπόηδες” που περπατάμε μόνοι πάνω στην Ντόλυ μας ή και σε ένα γάιδαρο.

 ΣΥΝ οι εκλογές.Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.Αλλά να πούμε αλήθεια.Δεν παίζεται το μέλλον της Ελλάδας ή της Ευρώπης με τις Ευρωεκλογές.Απλά τίθεται το ερώτημα:Ποίος θα πάρει τις θέσεις του Κύρτσου,του Γεωργούλη,της Καιλή και της Μισέλ Ασημακοπούλου.Ποίος θα πάρει την θέση του Λαγού;

Γιατί γιά αυτό πρόκειται. Εμείς τους βγάλαμε όλους αυτούς σε κάποιες προηγούμενες “κρίσιμες εκλογές”.

ΣΥΝ ο Δήμαρχος Χειμάρας Φρέντι Μπελέρης.Ο μόνος Ελληνας υποψήφιος Ευρωβουλευτής που βρίσκεται έγκλειστος,παράνομα,στις φυλακές της Αλβανίας γιατί εξέφρασε νικηφόρα τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

ΣΥΝ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί συμπεριέλαβε τον Φρέντι Μπελέρη στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος του.

ΠΛΗΝ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί στην συνέχεια εγκατέλειψε τον Φρέντι και ασχολείται με την Μελέτη και τον Αυτιά του “μελετώντας τα αυτιά του” και όχι την τύχη του Ελληνισμού στην Αλβανία και παντού.

ΣΥΝ ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας. Να κάνουν αυτοί το καθήκον τους απέναντι στην Πατρίδα και τους Ελληνες. Αυτοί που θα ψηφίσουν την Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές.

Θα έπρεπε η ψήφος τους να ξεκινά από τον Μπελέρη. Και εκεί να τελειώνει.

ΠΛΗΝ ο Βελόπουλος γιατί “έσκισε” την συμφωνία των Πρεσπών  σε μιά παράσταση Καραγκιόζη στην Βουλή.Την έσκισε όπως ακριβώς ο Τσίπρας έσκισε τα μνημόνια.

ΣΥΝ η βασανιζόμενη Ορθοδοξία. Πάνε στις εκλογές ο Βελόπουλος,ο ΛΑΟΣ, η Νικη,η Λατινοπούλου με σύνθημα:”είμαστε εντελώς Ορθόδοξοι”.Από κοντά και ο Αυτιάς.

Στο τέλος θα αρχίσουμε να κυκλοφορούμε με φακιόλι,με σαρίκι.Δεν τους αντέχουμε.

ΠΛΗΝ η Εκκλησία.Επρεπε να τους έχει βάλει όλους αυτούς τους ξεπλένηδες στην θέση τους.

ΣΥΝ ο Νικόλας Φαραντούρης.Να βγει Ευρωβουλευτής.Καλός θα είναι και χρήσιμος .Πέραν των προεκλογικών υπερβολών του περί των οποίων θα τα πούμε μετεκλογικά .Αλλά να βγει. Τώρα να βγει.Και όχι γιά “την Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες” αλλά γιά πάρτι του.

ΣΥΝ η Μέλπω Λεκατσά. Υποψήφια Ευρωβουλευτής και αυτή με τον ΣΥΡΙΖΑ.Η Μέλπω ήταν Εκεί όταν έπρεπε και όπως έπρεπε .

Στο Πολυτεχνείο με την “Σπουδάζουσα Γενιά”.

Δεν το συζήταγε ποτέ αλλά ήταν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.