ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΣ ή ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ;;;

Κινητοποιήθηκαν οι καταστηματάρχες στη Σάμη για τα πρόστιμα που τους επέβαλλε η κτηματική υπηρεσία, για τα κιόσκια που έχουν τοποθετηθεί στη Σάμη. Εκεί βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Σάμης κ. Λυκούδης που τους είπε, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει το δημόσιο αίσθημα, οτι πρέπει να καταργηθεί ο παλαιός αιγιαλός.

Ακολούθησε το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, κατά τα συνήθη. Ο κ. Λυκούδης όμως δεν είπε στους παρευρισκόμενους οτι ο "παλαιός αιγιαλός" αποτελεί ιδιωτική περιουσία του ελληνικού κράτους. Δεν είναι πράγμα κοινής χρήσης, αλλά οικόπεδου του ελληνικού δημοσίου. Το διαχειρίζεται το ελληνικό κράτος σαν ιδιοκτησία του. Έχει καθοριστεί με απόφαση που έχει ισχύ νόμου και έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Η άποψη να καταργήσουμε τον παλαιό αιγιαλό, όταν διατυπώνεται ανεύθυνα, αποτελεί παραπλάνηση της κοινής γνώμης και των πληττομένων. Είναι μια παλαιοπολιτική, λαϊκίστικη άποψη. Θα έλεγα είναι του ίδιου βάρους και της ίδιας λογικής με την αντίστοιχη άποψη που είχε ο κ. Παρίσης το 2011, όταν διαβεβαίωνε τους καταστηματάρχες της Σάμης: 

"Μη σας νοιάζει τίποτα, ο Παρίσης καθαρίζει"
"Εγώ είμαι εδώ" κλπ

Επείσθησαν τότε οι καταστηματάρχες από τη στάση του κ. Παρίση. Δεν πρέπει να πάθουν το ίδιο και τώρα. Χρειάζεται σύγχρονη και αποτελεσματική αντιμετώπιση, κι αυτή η αντιμετώπιση υπάρχει. Τον παλαιό αιγιαλό δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει ο παλαιός πολιτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.