Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΧΩΡΑ

Η Τουρκία προχωρά σε «καθορισμό ΑΟΖ» με την Λιβύη.

Στην πραγματικότητα «συμφωνεί» με τον Τουρκόφιλο και Τουρκόδουλο Πρόεδρο, στην πραγματικότητα «εκπρόσωπο της Κυβέρνησης» που εδρεύει στην Τρίπολη.

Ο έτερος των Προέδρων εδρεύει στην Βεγγάζη και υπακούει στην Σαουδική Αραβία και τα Αραβικά Εμιράτα.

Αγνοούν στην «συμφωνία» το νησιωτικό σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων και ιδίως την Κρήτη.

Η «συμφωνία» αυτή μπορεί να καταργηθεί μόνο με προσφυγή σε διαιτησία στην οποία όμως πρέπει να συναινέσει η Τουρκία, πράγμα που ασφαλώς δεν θα κάνει ή με υπαναχώρηση της Λιβύης, πράγμα που επίσης δεν θα γίνει αφού η «Κυβέρνηση» της Λιβύης είναι συνδεδεμένη με την Τουρκία με «αναπνευστικό σωλήνα».

Το επόμενο βήμα είναι η «παραχώρηση στην Τουρκία, από την «Τουρκική» Κυβέρνηση της Λιβύης δικαιωμάτων ερευνών Νότια της Κρήτης, στο μεγαλύτερο κοίτασμα που έχει βρεθεί στην Μεσόγειο, όπου ήδη η Ελλάδα έχει υπογράψει συμβάσεις ερευνών και εξόρυξης. 

Έτσι η Τουρκία θα μπλοκάρει τις εξορύξεις της Ελλάδας στην Κρήτη και θα «γκριζάρει» το Κρητικό Πέλαγος και την Ελληνική Οικονομική Ζώνη. 

Όχι δεν στοχεύουν στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Στοχεύουν την Κρήτη και την Ελληνική ΑΟΖ και θα το πράξουν με επίφαση «νομιμότητας».

Σημειώνω ότι και στο Βόρειο Ιόνιο η Τουρκία επέβαλε στην Αλβανική Κυβέρνηση Ράμα, την υπαναχώρηση μονομερώς από την συμφωνία καθορισμού οικονομικών ζωνών μεταξύ μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας.

Ο Έλληνας Υπουργός κ.Δένδιας προέβη σε δήλωση του στυλ «πρόκειται για φαιδρή συμφωνία» και προφανώς εκεί εξαντλείται και η άσκηση Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Επιβεβαιώνεται ότι η Τουρκία είναι μια Σοβαρή χώρα, ενώ η Ελλάδα είναι απλά χώρα και αυτό δυστυχώς προς το παρόν, με άδηλο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.